Jednoduché, rychlé a levné!


Křenová pomazánka


?Suroviny:




  • 2 vejce


  • 300 g lučiny


  • 3 lžíce majonézy


  • 1 jablko


  • 4 lžíce na jemno nastrouhaného křenu


  • 1 lžíce dijonské hořčice


  • sůl


  • mletý bílý pepř


  • 1-2 lžíce smetany


  • 1 celozrnná bageta


  • lístky petrželky na ozdobení



Pracovní postup:

1. Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V míse rozmícháme lučinu s majonézou. Jablko oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Jednu půlku jablka nakrájíme na měsíčky a odložíme na ozdobení, druhou půlku oloupeme a nastrouháme do mísy k lučině. Vmícháme nakrájená vejce, křen a hořčici, podle chuti osolíme a opepříme. Je-li pomazánka příliš hustá, naředíme ji smetanou. Vše dobře promícháme a necháme 10 minut odležet v chladničce.

?

2. Bagetu nakrájíme na plátky, navrstvíme na ni pomazánku, ozdobíme dílky jablek a petrželkou.


Doba přípravy 20 minut.

1 porce obsahuje 1126 kJ/269 kcal

Počet porcí/kusů 4