Trojobal je klasika, ale vy ji zrovna nemusíte? Vyzkoušejte kapra na zelenině či pivu.


Kapr marinovaný v černém pivu


Suroviny:




  • 800 g kapra


  • ?sůl a ?mletý černý pepř,


  • drcený kmín


  • ?200 ml černého piva


  • 5 stroužků česneku, ?slunečnicový olej



Postup:

1. Kapra očistíme a rozdělíme na podkovy. Porce nasolíme a okořením mletým pepřem a drceným kmínem.


2. Pivo rozmícháme s prolisovaným česnekem a lžící oleje.



3. Rybí podkovy naložíme do marinády a alespoň dvě hodiny je necháme odležet.



4. Rybu vyjmeme z marinády a osušíme ji. Pak ji na oleji na pánvi zvolna upečeme.


Doba přípravy 30 (bez marinování) minut.

1 porce obsahuje 1650 kJ/394 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:06