Dříve byl na talíři běžně, dnes se mu z neznámých důvodů vyhýbáme. Nebojte se a připravte si toto lehké maso.


Králík na divoko


Potřebujeme: 2 cibule, 3 stroužky česneku, 4 králičí stehna, 200 g uzeného boku, 5 bobkových listů, sůl, 20 g hladké mouky, 50 g másla



Postup:

1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Vložíme je do pekáče, přidáme králičí stehna, uzený bok a bobkový list. Králičí maso jen trochu osolíme (uzený bok bývá dost slaný). Podlijeme 200 ml vody a přiklopíme.


2. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po hodině pečení sejmeme poklici a maso dál pečeme nepřiklopené. Během pečení uzené maso a králičí stehna otáčíme a přeléváme výpekem.


3. Když je maso měkké, vyjmeme je z pekáče. Šťávu vyrestujeme na tuk, přisypeme mouku, promícháme a přilijeme půl skleničky vody. Metlou vše rozšleháme a pak přivedeme k varu. Za občasného míchání prováříme deset minut. Nakonec do šťávy vmícháme máslo a přidáme ohřát upečená stehýnka a uzené nakrájené na plátky. Králíka s uzeným podlijeme šťávou a podáváme se špenátem a bramborovými knedlíky.


Doba přípravy 100 minut.

1 porce obsahuje 1830 kJ/437 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:52