Cukroví s oblíbenými mandličkami nesmí na vánočním stole chybět.


Mandlové hvězdičky


Suroviny:




  • 100 g hladké mouky


  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva


  • 100 g moučkového cukru


  • 3 žloutky


  • 200 g másla


  • 100 g oloupaných mandlí


  • 100 g oloupaných vlašských ořechů


  • 1 balíček vanilkového cukru


  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry


  • Dohotovení:


  • 50 g celých oloupaných mandlí


  • 1 bílek na potření


  • 100 g rybízové marmelády


  • 100 g čokoládové polevy


  • barevné perličky



Postup:

1. Mouku prosijeme s kypřicím práškem a moučkovým cukrem. Přidáme žloutky, na kousky nakrájené máslo, nastrouhané mandle a ořechy, vanilkový cukr a citronovou kůru. Vše zpracujeme na pevné těsto, které necháme v chladu hodinu odležet.


2. Těsto rozválíme na plát silný 3 mm. Z poloviny těsta vykrájíme větší hvězdičky a z druhé části menší hvězdičky. Rozložíme je na plechy. Větší hvězdičky ozdobíme mandlemi a potřeme je rozšlehaným bílkem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.



3. Polovinu menších hvězdiček potřeme marmeládou a slepíme je se zbylými hvězdičkami. Čokoládu rozpustíme, hvězdičky do ní namočíme a povrch ozdobíme perličkami. Necháme ztuhnout.


Doba přípravy 60 minut.

1 porce obsahuje 401 kJ/96 kcal

Počet porcí/kusů 50


  7:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:04