Jen několik základních surovin a za chvíli máte hotový vynikající nedělní oběd. Vyzkoušejte recept na vepřové kotlety zapečené se sýrem a medvědím česnekem.

Ingredience

800 g vepřových kotlet
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce nasekaného medvědího česneku
100 g mozzarelly
100 g sušených cherry rajčátek v oleji

1. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na plátky. Pak kotlety po obou stranách naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a kotlety po obou stranách zprudka opečeme.

2. Z naložených sušených rajčat slijeme olej a promícháme ho s nasekaným medvědím česnekem.

3. Opečené kotlety přendáme do pekáčku, potřeme je směsí medvědího česneku s olejem a poklademe plátky mozzarelly.

4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 5 minut. Pak do pekáčku přidáme sušená rajčata a pečeme dalších pět minut. Hotové kotletky podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.