Velikonoce se blíží a tak je nejvyšší čas upéct domácí perníčky. Vyzkoušejte náš ověřený recept.

Ingredience

Těsto:
250 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 kypřicí prášek do perníku
140 g moučkového cukru
2 lžíce medu
1 vejce
1 žloutek
80 g másla
1 bílek na potření

Poleva:
1 bílek
1 lžička octa
asi 6 lžic moučkového cukru
potravinářská barviva

1. Mouku prosijeme s kakaem, práškem do perníku a moučkovým cukrem. Přidáme med, vejce, žloutek a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto.

2. Těsto rozválíme na tenký plát a vykrájíme z něj různé tvary (vždy ale sudý počet od každého motivu). Mezi dva stejné tvary vložíme špejli. Přitiskneme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Perníčky potřeme bílkem. V troubě je při 180 °C pečeme asi 10 minut.

3. Z bílku, octa a moučkového cukru utřeme lesklou polevu. Dle libosti ji můžeme obarvit.

4. Perníčky pomocí papírového kornoutku ozdobíme polevami. Necháme je zaschnout.

  7:00
Témata: Velikonoce, Cukr, těsto