Ingredience

400?g vlasových rýžových nudlí (vermicelli)

2 lžíce rybí omáčky

2 lžíce světlé polosladké sójové omáčky

2 lžíce sezamového nebo olivového oleje

šťáva z 1 limety

1 červená chilli paprička

po 1 hrsti výhonků řeřichy, sezamu a ředkvičky

1 hrst pražených mandlí


1. Rýžové nudle namočíme do horké vody na 4–5 minut. V misce smícháme rybí a sójovou omáčku s olejem a šťávou z limetky. Chilli papričku usekáme nadrobno a vmícháme do dresinku.


2. Namočené nudle scedíme a propláchneme studenou vodou. V míse je promícháme s připraveným dresinkem.


3. Všechny výhonky smícháme a přidáme k nudlím. Na talíři salát posypeme praženými mandlemi.


  15:49,  aktualizováno  25. března 2019 20:08