Ingredience

400 g králičího hřbetu bez kosti

sůl a mletý černý pepř

rostlinný olej na zakápnutí a opečení

1 červená cibule

3 pomeranče (nejlépe v bio kvalitě)

120 g směsi listových salátů

4 lžíce olivového oleje


1. Králičí hřbet očistíme, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zvolna opékáme asi 10 minut. Hotový králičí hřbet nakrájíme na kousky.


2. Kůru z jednoho pomeranče nastrouháme. Poté všechny oloupeme a rozdělíme na jednotlivé měsíčky. Odstraníme z nich jemné blanky.


3. Listy salátu omyjeme a necháme okapat. Přendáme je do mísy společně s dužinou a kůrou z pomerančů a kolečky cibule. Nakonec zalijeme olejem a dochutíme solí a pepřem. Salát rozdělíme do talířků a podáváme s kousky masa.


  15:51,  aktualizováno  25. března 2019 20:08