Tradiční italská zeleninová polévka se skvěle hodí k večeři. Je zdravá, rychlá a výborně zasytí. Vyzkoušejte náš osvědčený recept.

Ingredience

250 g mrkve
1 kedlubnu
1 cibuli
2 stroužky česneku
100 g řapíkatého celeru
100 g zelených fazolek
1 rajče
50 g sterilovaných kukuřičných zrn
1500 ml hovězího vývaru
200 g vařeného hovězího masa
2 lžíce olivového oleje
5 kuliček celého pepře
sůl
1 lžíci nahrubo nakrájené bazalky
1 lžíci nahrubo nakrájené petrželky
2 lžíce parmezánu

1. Všechnu zeleninu omyjeme, mrkev, kedlubnu, cibuli a česnek oloupeme. Řapíkatý celer, kedlubnu a mrkev nakrájíme na menší kousky. Fazolky nakrájíme na třetiny. Cibuli a česnek jemně usekáme. Rajče spaříme horkou vodou, oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Kukuřici slijeme z nálevu a necháme okapat.

2. Vývar přivedeme k varu. Vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky. Ve větší pánvičce rozehřejeme olivový olej a všechnu zeleninu orestujeme asi 3 minuty.

3. Orestovanou zeleninu vložíme do vroucího vývaru, přidáme celý pepř a polovinu nakrájených bylinek a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Podle potřeby dochutíme solí. Nakonec v polévce prohřejeme nakrájené maso. Při podávání posypeme zbylými bylinkami a nastrouhaným sýrem.