Focaccia je tradiční italský chléb, který skvěle chutná a určitě si ho zamilujete. Jíst ho můžete samotný, ale také se hodí třeba k salátu nebo grilovanému masu. Jeho příprava je rychlá a jednoduchá. Vyzkoušejte náš recept.

Ingredience

500 ml teplého mléka
1000 g hladké mouky
1 sáček instantního droždí (10 g)
sůl
1/4 lžičky práškového cukru
6 lžic olivového oleje
hrubozrnná sůl a rozmarýn na posypání

1. Mléko mírně zahřejeme. Mouku smícháme s droždím, 1 lžičkou soli a cukrem. Moučnou směs prosijeme do mísy, postupně do ní zapracujeme mléko a nakonec olej.

2. Těsto rukama hněteme asi 10 minut, až je hladké a vláčné. Pak ho zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.

3. Vykynuté těsto rozdělíme na šest dílů. Vyválíme z nich silnější placky a položíme je na plechy vyložené pečicím papírem. Posypeme je hrubou solí a nasekaným rozmarýnem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut.