Ingredience

1 cibule

3 lžíce olivového oleje

200 g hovězí kýty

100 ml červeného vína

200 g kulatozrnné rýže

1 plechovka loupaných krájených rajčat

1000 ml hovězího vývaru

150 g hlívy ústřičné

2 lžíce másla

3 lžíce citronové šťávy

sůl a mletý černý pepř

100 g nastrouhaného parmazánu

4 lžíce nasekané petrželky


1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme ji v hrnci na dvou lžících oleje. Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibuli. Restujeme asi 5 minut. Pak maso podlijeme vínem a vaříme asi 10 minut.


2. Poté do hrnce přisypeme rýži, přidáme rajčata a zalijeme částí vývaru tak, aby byla rýže s masem zcela ponořená. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni a v průběhu postupně podléváme vývarem.


3. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. Orestujeme ji v pánvi na zbylém oleji a pak ji vmícháme k téměř uvařené rýži. Rizoto zjemníme máslem a dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Podáváme ho posypané parmazánem a petrželkou.


  15:11,  aktualizováno  25. března 2019 18:58