Vánoce jsou svátky klidu, pohody a dodržování tradic, proto by na vánoční tabuli neměl chybět ani oblíbený kapr.

Značka Krušovice nyní přichází s něčím netradičním – pečený kapr s hruškami, který se chuťově doplňuje s Krušovickou Pšenicí.


Na 4 porce potřebujeme:




  • 600g kapra


  • 2 hrušky


  • 1 paprika


  • 3 bobkový list


  • 6 kuliček nového koření


  • 6 hřebíčků


  • 125g másla


  • sůl


  • pepř


  • šťáva z jednoho citronu


Postup:

1. Kapra opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Poté osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet 5 – 10 minut. Hrušky oloupeme a spolu s paprikou zbavíme jádřinců. Nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme částí másla a vložíme porce kapra kůží dolů. Poklademe hruškami a paprikou, přidáme bobkový list, hřebíček a nové koření. Navrch položíme plátky másla.


2. Pekáček dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 200°C asi 20 minut. Podle potřeby můžeme do pekáčku přilít trochu horké vody a kapra přelít vypečenou šťávou.

Podáváme s vařeným bramborem.


  11:18,  aktualizováno  25. března 2019 21:06