Ingredience 6 plátků želatiny 250 g jahod 400 g zakysané smetany 80 g moučkového cukru 100 ml 33% smetany ke šlehání 9 cukrářských piškotů |
1. Želatinu namočíme do studené vody a necháme asi 10 minut nabobtnat. Jahody omyjeme a odstraníme stopky. Většinu jahod nakrájíme na kousky, několik jahod odložíme na později.
2. V míse promícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem. Smetanu ke šlehání ohřejeme. Nabobtnalou želatinu vyždímáme a rozmícháme v teplé šlehačce. Směs promícháme s ochucenou zakysanou smetanou.
3. Formu na chlebíček vyložíme potravinovou fólií. Nakrájené jahody promícháme se smetanovou směsí a vše nalijeme do formy. Povrch poklademe piškoty a necháme zatuhnout v lednici. Pak chlebíček vyklopíme z formy, ozdobíme zbylými jahodami nakrájenými na plátky a podáváme.