Ingredience Těsto: 1 lžíce instantní kávy Poleva: 2 sáčky karamelek (po 90 g) |
1. Kávu promícháme s kakaem a 2 lžícemi horké vody. Máslo utřeme s cukrem, vejci a medem do pěny. Přidáme kávovou směs, prosátou mouku s kypřicím práškem, mléko a nakonec na drobné kousky nakrájené karamely.
2. Hotové těsto rozdělíme do malých formiček na srdíčka, které jsme předem vymazali tukem a vysypali polohrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme srdíčka mírně vychladnout ve formičkách, pak je vyklopíme.
3. Karamely dáme do kastrůlku a přidáme k nim máslo a mléko. Pozvolna je rozpustíme. Polevu necháme krátce vychladnout. Srdíčka namočíme do polevy, dozdobíme je cukrovými srdíčky a necháme je ztuhnout.