Nevíte, co uvařit k sobotnímu obědu? Vyzkoušejte recept na vepřovou pečeni s jarní zeleninou. Určitě si pochutná celá rodina.

Ingredience

2 mrkve
800 g vepřové pečeně bez kosti
sůl
mletý černý pepř
olej na opečení
2 lžíce nasekaného tymiánu
400 ml masového vývaru
4 větvičky tymiánu
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
300 g baby karotky
300 g hrášku

1. Mrkve oškrábeme a nakrájíme na delší špalíčky. Vepřovou pečeni očistíme a protkneme mrkví. Maso osolíme, opepříme a svážeme provázkem, aby drželo tvar.

2. V pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme ze všech stran. Pak pečeni přendáme do pekáče, posypeme tymiánem a podlijeme polovinou vývaru. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 50 minut.

3. Upečené maso vyjmeme. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme druhou polovinou vývaru. Rozmícháme, šťávu podle potřeby dochutíme solí a necháme 10 minut provařit.

4. Na rozehřátém másle krátce orestujeme zeleninu. Ochutíme ji solí a pepřem a nasypeme do pekáče se šťávou. Vrátíme zpět maso a společně krátce prohřejeme v troubě. Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s jarní zeleninou.