Sezona rebarbory je právě teď. Připravte si ji netradičně a to smaženou s petrželovými bramborami. Určitě si pochutnáte!

Ingredience

600 g rebarbory
100 g bílého jogurtu
1 vejce
140 g pohankové mouky
sůl
rostlinný olej na smažení
800 g brambor
drcený kmín
2 lžíce másla
hrst hladkolisté petrželky

1. Rebarboru omyjeme a nakrájíme na delší kusy. V misce promícháme jogurt s vejcem, pohankovou moukou a 50 ml vody. Hustší těsto osolíme a necháme chvíli odležet.

2. Ve velké pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje. Rebarboru postupně namáčíme do těstíčka a zprudka ji smažíme dozlatova. Pak ji vyjmeme a položíme na papírovou utěrku a necháme okapat přebytečný tuk.

3. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Slijeme je a promícháme s máslem a nasekanou petrželkou. Smaženou rebarboru podáváme s bramborami a zeleninou.

Témata: rebarbora, Brambory