Honí vás o víkendu mlsná? Zkuste si udělat rychlý rebarborový dezert, který jistě potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience

2 stonky rebarbory
4 lžíce krupicového cukru
4 lžičky domácího džemu z drobného ovoce
3 vejce
1/2 kozího tvarohu (120 g)

1. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 5 cm špalíky. Ty rozkrájíme na silnější plátky. Přendáme je do mísy a smícháme se 2 lžícemi cukru a džemem.

2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky se zbylým cukrem dáme na vodní lázeň a šleháme do zhoustnutí (asi 5 minut). Pak je necháme mírně zchladnout.

3. Rebarboru přendáme do kastrůlku a za stálého míchání dusíme, až změkne. Pak ji rozdělíme do šálků nebo misek. Do žloutkové hmoty zašleháme tvaroh a krém rozdělíme na rebarboru.

Tip: z bílků můžeme udělat pusinky a rozdrobit je na dno šálků. Nebo do šálků můžeme přidat sušenky či cukrářské piškoty.