Milujete polévky? Pak rozhodně stojí za vyzkoušení recept na kuřecí polévku s divokou rýží, zázvorem a špenátem.

Ingredience

100 g divoké rýže
1 cibuli
3 stroužky česneku
2-3 cm čerstvého zázvoru
2 větší kuřecí prsa bez kůže
200 g baby špenátu
olivový olej
1000 ml kuřecího vývaru
sůl
mletý černý pepř

1. Divokou rýži propláchneme a připravíme podle návodu na obalu. Cibuli očistíme a nasekáme na jemno, oloupaný česnek nakrájíme na plátky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kuřecí maso očistíme. Špenát propláchneme a necháme okapat.

2. V hrnci rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme zázvor a česnek a za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Směs zalijeme horkým vývarem, osolíme jej a vložíme do něj kuřecí prsa vcelku. Vaříme asi 20 minut, pak maso vyjmeme a natrháme na kousky.

3. Na závěr do polévky vmícháme špenát, uvařenou rýži, kousky masa a vše prohřejeme. Podle chuti polévku osolíme a opepříme, rozdělíme ji do misek a podáváme.