Nejlepší a nejlahodnější letní osvěžení je... zmrzlina! Připravte si ji v pohodlí domova a podle své chuti!

Blogerka Romana z Na skok v kuchyni zná skvělý recept. Inspirujte se!



Bezlepková mangová zmrzlina


Doba přípravy:  30 minut



Ingredience:


300 g manga Eat me (cca 1 větší mango)

2 velké žloutky

90 g cukru krupice

200 ml smetany ke šlehání

150 ml plnotučného mléka

Několik kapek vanilkového extraktu



Postup:


Oloupejte mango a odkrojte ho od pecky. Kousky manga vložte do blenderu a rozmixujte na pyré. V robotu si ušlehejte žloutky s cukrem, dokud nejsou světlé a nadýchané. V menším hrnci svařte smetanu, mléko a vanilkový extrakt. Směs pomalu zahřívejte těsně pod bod varu. Žloutkovou směs mírně zalijte mléčnou směsí a promíchejte. Nakonec žloutkovou směs nalijete do hrnce s mléčnou směsí a celé zahřívejte, než krém zhoustne. Poté nechte vychladnout. Již chladnou směs nalijte do čisté mísy a promíchejte s mangovým pyré. Hotovou zmrzlinu vložte do zmrzlinovače. Pokud nevlastníte zmrzlinovač, hmotu dejte do misky do mrazáku a každých 20 minut promíchejte, než úplně neztuhne.


Podrobný postup najdete ve videu níže.


Dobrou chuť!


  6:00,  aktualizováno  25. března 2019 19:23