Jste milovnice salátů? Vyzkoušejte recept na netradiční čekankový salát s jablky a datlemi.

Ingredience

3 čekankové puky
150 g polníčku
2 červená jablka
hrst čerstvé řeřichy
10 velkých datlí, odpeckovaných

Na zálivku:
šťáva z 1 citronu
5 lžic olivového oleje
1 lžíce medu
špetka sušeného citronového tymiánu
špetka sušené citronové trávy
sůl
drcený barevný pepř

1. Do menší mísy nalijeme šťávu z citronu, olivový olej a přidáme lžíci medu. Zálivku prošleháme společně se sušenými bylinkami a dochutíme solí a pepřem.

2. Čekankové puky rozebereme na listy a společně s polníčkem propláchneme vodou a necháme okapat. Jablka omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

3. Čekanku, polníček a jablka dáme do mísy, promícháme a rozložíme na talíře. Salát zalijeme zálivkou a posypeme nasekanou řeřichou a na menší kusy překrájenými datlemi.

  6:00
Témata: jablko, salát