Ingredience 2 jablka 2 lžíce malinového nebo rybízového džemu 100 g tmavé čokolády 1 lžíce másla Karamel: 150 g krupicového cukru 70 g másla 100 ml smetany ke šlehání hrst nasekaných vlašských ořechů |
1. Jablka nakrájíme na plátky. Polovinu z nich rozložíme na pečicí papír, potřeme džemem, položíme na ně dřívka a přiklopíme dalším plátkem jablka.
2. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu. Přidáme lžíci másla, promícháme a hotovou polevou přelijeme připravená jablka.
3. V kastrůlku necháme rozpustit cukr na světlý karamel. Pak vmícháme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Přilijeme teplou smetanu a za stálého míchání připravíme hladký karamel, kterým nakonec zalijeme lízátka. Nakonec posypeme nasekanými ořechy a necháme zatuhnout.