Začíná pomalu sezona chřestu. Tuto vynikající zeleninu můžete připravit na mnoho způsobů. Spolu s těstovinami vykouzlíte skvělou a rychlou večeři.

Ingredience

200 g zeleného chřestu
200 g cherry rajčátek
1 hrst bazalky
1 hrst petrželky
4 stroužky česneku
400 g těstovin linguine
sůl
olivový olej
20 g strouhanky
mletý černý pepř
50 g parmazánu

1. Z chřestu odstraníme zdřevnatělé konce, stonky oloupeme a nakrájíme na šikmé kousky. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Bylinky opereme, osušíme a lístky nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno.

2. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. 

3. Ve větší pánvi rozehřejeme 4 lžíce olivového oleje a orestujeme na něm chřest. Přisypeme strouhanku s česnekem a společně restujeme asi 3 minuty. Pak přidáme rajčátka a vše ještě krátce opečeme.

4. Nakonec do pánve přidáme těstoviny a prohřejeme. Směs osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a vmícháme nasekané bylinky. Těstoviny rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami parmazánu a podáváme.

  8:00