Už vás omrzela bramborová kaše? Pak je načase vyzkoušet jako přílohu něco jiného. Třeba hráškové pyré! V kombinaci s kuřecími prsíčky vytvoříte lahodné jídlo.

Ingredience

2 ciabatty
olivový olej
1 stroužek česneku
4 sušená rajčata
3 snítky petrželky
4 snítky tymiánu
60 g nastrouhaného parmazánu
600 g kuřecích prsou
sůl
mletý černý pepř
100 g hráškových lusků

1. Z ciabatty odkrojíme kůrku. Střídku nakrájíme na kostičky a opečeme je dozlatova na troše oleje společně s prolisovaným stroužkem česneku. Sušená rajčata, petrželku a tymián nasekáme nadrobno. Vše dáme do misky a smícháme s vychladlou opečenou ciabattou a parmazánem.

2. Kuřecí prsa očistíme, z obou stran osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji dozlatova. Maso vložíme do pekáčku, posypeme bylinkovou směsí a lehce ji přimáčkneme. V troubě rozehřáté na 190 °C zapékáme dozlatova. Do pánve s výpekem přilijeme 2 lžíce oleje a krátce orestujeme hráškové lusky. Osolíme je a opepříme.

3. Mražený hrášek povaříme asi 3 minuty ve vroucí vodě. Scedíme jej a společně se 4 lžícemi olivového oleje, česnekem, koriandrem a citronovou šťávou rozmixujeme na pyré. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s kuřecími prsíčky a restovanými hráškovými lusky.