Ingredience

200 g uvařených brambor ve slupce

3 lžíce olivového oleje

sůl

5 snítek tymiánu

500 g kapusty

100 g zelených fazolek

100 g rajčat

Zálivka:

1 šalotka

1 chilli paprička

50 ml olivového oleje

2 lžičky hořčice

2 lžíce vinného octa

sůl a mletý černý pepř

2 lžíce krupicového cukru

2 snítky hladkolisté petrželky


1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Opečeme je z obou stran v pánvi na oleji. Pak je osolíme a posypeme tymiánem.


2. Kapustu rozebereme na jednotlivé listy a vaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka. Pak je vyjmeme, necháme okapat a natrháme na kousky. Fazolky vaříme ve vroucí vodě asi 5 minut. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.


3. Šalotku oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Chilli papričku očistíme a společně s šalotkou dáme do misky. Přidáme olej, hořčici, ocet, sůl, pepř, cukr a petrželku. Vše rozmixujeme dohladka. Kapustu rozdělíme na talíře, přidáme brambory, rajčata a fazolky. Salát podáváme se zálivkou.


  15:52,  aktualizováno  25. března 2019 20:08