Čeká nás prodloužený velikonoční víkend, tak si upečte tyto výborné řezy. Určitě je ocení partner, ale také návštěva k odpolední kávě.

Ingredience:

Korpus mandlový:

2 vejce
60 g krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
60 g hladké mouky
20 g mandlí
3 lžíce smetany 12% tuku

Korpus kakaový:

2 vejce
60 g krupicového cukru
60 g hladké mouky
20 g kakaa
3 lžíce smetany 12% tuku

Náplň:

150 g jahodového želé

Dohotovení:

200 g marcipánové hmoty
Potravinářská barva žlutá, červená, zelená
30 g tmavé čokolády
barevná cukrová vajíčka

1. Oloupané mandle nameleme najemno. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme vanilkový cukr a žloutky. Do vyšlehané pěny lehce vmícháme prosátou mouku, jemně nastrouhané mandle a smetanu. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 8 minut.

2. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Do vyšlehané pěny lehce vmícháme prosátou mouku s kakaem a smetanu. Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 8 minut.

3. Po upečení necháme oba korpusy vychladnout na papíře, který pak opatrně odtrhneme. Korpusy rozkrojíme na polovinu. Potřeme je jahodovým želé a vrstvíme na sebe střídavě kakaový a mandlový.

4. Marcipánovou hmotu obarvíme na oranžovou barvu smícháním červené a žluté barvy. Obarvit ji můžeme i zelenou. Na pracovním vále, lehce posypaném moučkovým cukrem, rozválíme marcipánovou hmotu na obdélník o rozměrech korpusu a položíme na povrch moučníku. Nožem si naznačíme jednotlivé řezy (4x5cm), ozdobíme rozpuštěnou čokoládou a cukrovými vajíčky a nakrájíme na porce.

  6:00
Témata: Cukr, mouka, Káva