Zelné listy plněné masem jsou jídlem, na které se jen tak nezapomíná.

Ingredience

50 g kulatozrnné rýže
sůl
200 g kuřecích prsou
1 lžička tabasca
1 lžíce rostlinného oleje
8 listů z menší hlávky červeného zelí
1 salátové okurky
1 červená feferonka
1 broskev
60 g mražené kukuřice
cca 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru

1. Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu a necháme vychladnout.


2. Mezitím kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na dlouhé nudličky a ochutíme solí a tabascem. V pánvi na rozpáleném oleji je opečeme z obou stran doměkka a dozlatova. Odstavíme. Listy zelí spaříme v osolené vodě a ihned zchladíme v ledové vodě. Necháme okapat. Okurku a feferonku očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Broskev omyjeme, odstraníme pecku a nakrájíme na půlměsíčky.


3. Uvařenou rýži smícháme s rozmrazenou kukuřicí a lístky koriandru. Rozdělíme ji na listy zelí, poklademe připraveným masem, zeleninou a broskvemi. Stočíme je do kornoutu a zajistíme párátky.

  12:00,  aktualizováno  26. března 2019 9:47