Libové vepřové maso, slanina a zelí - to je kombinace, na které si zaručeně pochutnáte.

Ingredience

2 cibule
2 lžíce rostlinného oleje
6 plátků slaniny
600 g vepřové kýty
4 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl
mletý černý pepř
kmín
150 g kysaného zelí
2 lžíce hladké mouky

1. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Dva plátky slaniny nakrájíme na kostičky. Cibuli společně s kostičkami slaniny orestujeme na oleji dozlatova.


2. Vepřové maso očistíme, nakrájíme na plátky a přes fólii naklepeme. Potřeme je hořčicí a ochutíme solí, pepřem a kmínem.


3. Pak plátky masa poklademe zbylou slaninou a kysaným zelím. Stočíme do závitku a upevníme párátkem. Připravené závitky opečeme na cibulovém základu, podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut doměkka.


4. Hotové závitky dáme stranou a vzniklý výpek zaprášíme moukou. Zalijeme dostatečným množstvím vody a omáčku necháme provařit asi 15 minut. Závitky podáváme např. s vařeným bramborem.

  11:00,  aktualizováno  31. března 13:52