Zázračná bezlepková pohanka si získává čím dál větší oblibu. Vpusťte ji do své kuchyně i vy.

Ingredience

300 g pohanky
sůl podle potřeby
2 červené cibule
3 stroužky česneku
200 g karotky
8 lžic olivového oleje
pepř podle potřeby
600 g vepřových kotlet


Dohotovení:
čerstvé bylinky

1. Pohanku uvaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, stroužky česneku na plátky, karotku očistíme a větší kousky rozpůlíme.


2. Na polovině rozehřátého oleje orestujeme cibuli s česnekem, osolíme, opepříme, přisypeme pohanku a společně opékáme asi 5 minut.


3. Osolené a opepřené kotlety osmažíme na zbylém oleji z obou stran 4 minuty, pak je přendáme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě při 190 °C ještě dalších 10 minut. Mezitím na výpeku krátce orestujeme karotku, osolíme, opepříme a podáváme s kotletkami a pohankou. Hotové jídlo můžeme ozdobit třeba čerstvými bylinkami.

  11:00,  aktualizováno  26. března 2019 11:47