Ingredience

2 x 800 g vepřového karé (kotlety bez kosti v celku)

150 g bílého jogurtu

700 g brambor (typ C)

1 cibule

2 lžíce dijonské hořčice

100 g másla

100 g tvrdého sýra na strouhání

1/2 lžičky chilli soli

250 g slaniny uzené studeným kouřem

Na zelené pesto:

hrst lístků čerstvého oregana

hrst listů petrželky

2 stroužky česneku

50 ml extra panenského olivového oleje


1. Dva stejné dlouhé kusy karé uprostřed podélně rozřízneme. Všechny 4 kusy pak potřeme ze všech stran bílým jogurtem a necháme asi 30 minut rozležet.



2. Mezitím nakrájíme omyté brambory na slabé plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Brambory a cibuli smícháme s hořčicí a rozpuštěným máslem. Na plech rozložíme polovinu brambor. Posypeme je strouhaným sýrem a a na ně naskládáme zbylé brambory.



3. Připravíme si pesto. Oregano, petržel, česnek a olej rozmixujeme.



4. Z odleželého masa setřeme jogurt a okořeníme ho chilli solí. Kusy masa po celé délce řezné plochy potřeme zeleným pestem. Pak je těmito plochami po dvou spojíme k sobě, obalíme slaninou a převážeme provázkem.



5. Maso položíme na připravené brambory. Zakryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C nejprve 40 minut. Pak odstraníme alobal a pečeme dalších 20 minut, až slanina zezlátne. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme s pečenými bramborami.


  11:23,  aktualizováno  25. března 2019 18:58