Ingredience

800 g vepřové pečeně bez kosti

1 mrkev

sůl

kmín

2 stroužky česneku

olej

1 cibule

1 bobkový list

4 kuličky nového koření a černého pepře

1 lžička plnotučné hořčice

80 g másla

300 g zelených fazolek

2 šalotky

100 g malých rajčátek

mletý černý pepř


1. Vepřové maso očistíme. Mrkev nakrájíme na hranolky a maso jimi prošpikujeme. Osolíme ho, okmínujeme, potřeme utřeným česnekem a vložíme do pekáčku. Pokapeme ho olejem, přidáme nakrájenou cibuli a koření a podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme při 180 °C asi 80 minut doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a obracíme.



2. Měkké maso vyjmeme. Do vypečené šťávy přidáme hořčici a máslo, rozšleháme metličkou, provaříme a přecedíme zpět do pekáče. Vložíme maso a prohřejeme.



3. Zelené fazolky očistíme a velké kousky překrojíme. Vložíme je do vroucí osolené vody a povaříme asi 4 minuty. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.



4. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm na nudličky nakrájenou šalotku, překrojená rajčátka a fazolky. Lehce je podlijeme vodou, podusíme a dochutíme solí a pepřem. Fazolky rozdělíme na talíře, přidáme nakrájené maso a podlijeme vypečenou šťávou. Podáváme s bramborami.


  11:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58