Ingredience

1500 g vepřové pečeně s kostí

5 lžic oleje

1-2 snítky rozmarýnu

1 lžíce mleté papriky

špetka skořice

špetka drceného hřebíčku

sůl

2 lžíce sádla

2 cibule

4 stroužky česneku

1000 ml vývaru


1. Vepřovou pečeni očistíme a povrch nakrojíme tak, aby vznikla mřížka. V misce smícháme olej, nasekaný rozmarýn, mletou papriku, skořici a hřebíček. Připravenou vepřovou pečeni osolíme a důkladně potřeme marinádou.


2. Maso necháme v chladu marinovat, nejlépe do druhého dne. V pekáči rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm na větší kousky nakrájenou cibuli a česnek.


3. Vložíme marinovanou vepřovou pečeni a podlijeme ji vývarem. Ve vyhřáté troubě pečeme při 180 °C 70 minut. Pak teplotu zvýšíme a dopečeme doměkka a dozlatova. Během pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme. Podáváme s bramborovou kaší.


  8:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59