Nadpozemsky dobrý dezert z Itálie, který hravě zvládnete připravit i doma.

Ingredience

3 plátky želatiny
500 ml 33% smetany
70 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk


Jahodový přeliv:


250 g jahod + na ozdobu
100 g krupicového cukru
1 plátek želatiny
máta na ozdobu

1. Plátky želatiny namočíme do trochy studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly. Smetanu, cukr a dřeň z vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu (nevaříme!). Jakmile bude směs ohřátá, rendlík odstavíme.


2. Nabobtnalou želatinu vyždímáme a rozmícháme v ohřáté smetaně. Pak směs nalijeme do servírovacích mističek, které necháme nejlépe přes noc v chladničce.


3. Na přeliv rozmixujeme jahody s cukrem. Plátek želatiny necháme nabobtnat v troše vody a vložíme ho do rozmixované směsi. Vše za stálého míchání krátce zahříváme, dokud se želatina nerozpustí. Necháme zchladnout a před podáváním nalijeme na vrch zatuhlých dezertů. Nakonec vše dozdobíme čerstvými jahodami. Můžeme dozdobit mátou.

  12:00,  aktualizováno  25. března 2019 16:54