Ingredience

150 g tofu

1 čínského zelí

1 zelenou papriku

1 červenou papriku

2 mrkve

200 g žampiónů

5 lžic olivového oleje

3 stroužky česneku

sůl

mletý černý pepř

2 lžíce sójové omáčky

4 lžíce třtinového cukru

2 lžičky škrobu

100 g mungo klíčků

1 lžička sezamového oleje (nemusí být)

200 g vařených rýžových nudlí


1. Tofu pokrájíme na kostky. Očištěnou zeleninu a houby na nudličky. V pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej a zprudka na něm orestujeme nasekaný česnek. Vsypeme zeleninu, šesnek a houby a za stálého míchání opékáme 4 minuty.


2. Ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a cukrem. Škrob rozmícháme v trošce vody a přilijeme do pánve. Vše necháme přejít varem a odstavíme. Přidáme tofu a klíčky, zakápneme sezamovým olejem a podáváme společně s nudlemi uvařené podle návodu.