Mořské plody patří mezi známá afrodiziaka. Vyzkoušejte připravit romantickou večeři právě z nich.

Ingredience

1 cibule
7 lžic olivového oleje
440 g sekaných rajčat z konzervy
sůl
špetka práškového cukru
1 g šafránu
100 ml bílého vína
400 g těstovin (bucatini)
400 g směsi plodů moře (slávky, malé a velké krevety, chobotnice, kalamáry)
hrst bazalky
100 g strouhaného sýra na posypání

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrole se silným dnem rozehřejeme 3 lžíce oleje a orestujeme na něm cibulku. Asi po 5 minutách přilijeme rajčata z konzervy, osolíme, trochu osladíme, přisypeme šafrán a zalijeme vínem. Omáčku za občasného promíchání povaříme 20 minut.

2. Mezitím uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě na skus (podle návodu na obalu). Scedíme je a necháme okapat.

3. Ve velké pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme plody moře a asi 5 minut je za stálého míchání restujeme. Pak přilijeme připravenou rajčatovou omáčku, vmícháme těstoviny a několik lístků bazalky natrhaných na menší kousky. Za stálého míchání ještě asi 3 minuty povaříme. Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme zbylou bazalkou.