Ingredience

200 g baby špenátu

1 ledový salát

200 g kozího sýra (camembertového typu)

150 g sušených rajčat v oleji

200 g uzeného lososa

Zálivka:

200 ml kysané smetany

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce citronové šťávy

2 lžíce nasekaného kopru

sůl a drcený černý pepř


1. Špenát a listy ledového salátu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Ledový salát natrháme na kousky. Zakysanou smetanu smícháme s ostatními surovinami na zálivku a dochutíme solí a pepřem.


2. Kozí sýr nakrájíme na půl centimetru silná kolečka, rozložíme na pečicí papír a dáme rozpéct do trouby vyhřáté na 250 °C. Sýr by měl povolit, ale ne se roztéct. Můžeme ho také zprudka opéct na pánvi.


3. Listy salátů promícháme s nakrájenými sušenými rajčaty a kousky uzeného lososa. Salát rozdělíme na talíře, poklademe kolečky zapečeného sýra a pokapeme koprovou zálivkou.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59