Ingredience


Těsto:


500 ml mléka

2 vejce

200 g špaldové mouky

špetka soli

3 lžíce zakysané smetany

olej



Náplň:


250 g ricotty

250 měkkého tvarohu

4 lžíce medu

1 hrst mátových lístků



Omáčka:


6 broskví větších

6 lžic medu


1. Mléko, vejce, mouku a sůl rozmícháme pomocí ponorného mixéru na hladké těsto. Necháme ho při pokojové teplotě asi 30 minut odpočinout a pak opět promícháme.


2. Tvaroh promícháme s ricottou, medem a najemno nasekanými lístky máty.


3. Broskve nakrájíme na malé kousky. Med zahřejeme na 60 °C a vložíme broskve. Nevaříme, necháme jen na teple louhovat.


4. Pánev lehce vytřeme olejem a postupně upečeme tenké palačinky. Potřeme je tvarohovou náplní, stočíme a můžeme překrojit. Rozdělíme je na talíře, doplníme broskvovou omáčkou a ozdobíme zakysanou smetanou.


  12:05,  aktualizováno  25. března 2019 18:59