Už nevíte, co si připravit ke svačině? Vyzkoušejte semínkové krekry s parmezánem.

Ingredience

100 g mandlí
150 g slunečnicových semínek
90 g bílých chia semínek
½ lžíce nasekaného rozmarýnu
½ lžičky soli
½ lžičky drceného černého pepře
40 g nastrouhaného parmazánu
½ lžičky pečícího prášku do pečiva
1 vejce
2 lžičky olivového oleje
3-4 lžíce vody

1. Troubu předehřejeme na 160 °C. Mandle, slunečnicová semínka, chia semínka, rozmarýn, sůl a pepř dáme do robota s noži a rozmixujeme na strouhanku.

2. Rozmixovanou směs přendáme do mísy. Přidáme parmazán, prášek do pečiva, vejce, vodu a zpracujeme na těsto.

3. Těsto rozdělíme na 2 části. Každou z nich rozválíme mezi 2 papíry asi na 5mm silný plát. Pak pláty nakrájíme na obdélníčky asi 4x6 cm.

4. Rozložíme je na 2 plechy a pečeme při 160 °C zhruba 30 minut dokřupava.

Témata: Parmezán, svačina