Ingredience

600 g batátů

1 lžíce olivového oleje + na zakápnutí

sůl a mletý černý pepř

1 lžička kurkumy

200 g kuskusu

300 g brokolice

200 g cherry rajčátek

100 g sterilovaného hrášku

2 hrsti rukoly

Dresink:

šťáva ze 2 pomerančů

2 lžíce medu

3 lžíce olivového oleje


1. Batáty oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Dáme je do mísy, zakápneme olejem a posypeme solí a pepřem. Pak je rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Upečené brambory necháme zchladnout.


2. Kuskus v míse zalijeme 500 ml vroucí vody. Přidáme sůl, lžíci oleje a kurkumu a promícháme. Přiklopíme a necháme odstát asi 20 minut. Brokolici rozebereme na růžičky a spaříme ve vroucí osolené vodě. Ihned je zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.


3. Omytá rajčata překrájíme na čtvrtky a dáme do mísy. Promícháme s okapaným hráškem, rukolou, brokolicí a kuskusem. Na dresink promícháme pomerančovou šťávu s medem a olejem. Salát rozdělíme na talíře a doplníme bramborami. Podáváme s medovým dresinkem.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59