Nestíháte v práci zajít na oběd? Připravte si salát z bulguru a meruněk. V horkém letním počasí vás studená varianta tohoto jídla potěší.

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 lžičky mletého koriandru
1 červená cibule
450 ml zeleninového vývaru
150 g bulguru
1 lžička nastrouhané citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
mořská sůl podle chuti
bílý pepř podle chuti
50 g nasekaných pistáciových oříšků
200 g čerstvých meruněk
2 lžíce nasekané máty

1. Na pánvičce rozehřejeme olej s máslem, přidáme koriandr a nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dosklovata. Poté přilijeme vývar, přidáme bulgur, citronovou kůru a vaříme zhruba 10 až 15 minut. Poté odstavíme a necháme pod pokličkou dojít asi 5 minut.

2. Pak vidličkou zlehka promícháme, přidáme citronovou šťávu, dochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme nasekané pistácie, na kousky nakrájené meruňky a posypeme čerstvou mátou.

  11:00,  aktualizováno  26. března 2019 17:26