Ingredience

400 g směsi listových salátů

1 červené jablko

1 zelené jablko

1 hrušku

150 g červeného hroznového vína

2 stonky řapíkatého celeru

50 g vlašských ořechů

Na dresink:

4 lžíce majonézy

4 lžíce zakysané smetany

šťávu z 1 citronu

1 lžíci medu

sůl a mletý černý pepř


1. V misce promícháme majonézu se zakysanou smetanou. Přidáme citronovou šťávu a med. Dochutíme solí a pepřeme a dobře promícháme. Dresink necháme v lednici odležet.


2. Listové saláty opereme a odstředíme, aby se zbavily přebytečné vody. Jablka i hrušku omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky, které pokapeme citronovou šťávou. Hroznové víno opláchneme a nakrájíme na poloviny. Řapíkatý celer oloupeme a nasekáme na drobno.


3. Vlašské ořechy opečeme na suché pánvi dozlatova. Polovinu ořechů nasekáme nahrubo, druhou polovinu necháme vcelku.


4. V míse promícháme listové saláty s jablky, hruškou, hroznovým vínem, celerem a nasekanými ořechy. Salát rozdělíme na talíře, dozdobíme celými ořechy a podáváme s připraveným dresinkem


  10:26,  aktualizováno  25. března 2019 18:59