Ingredience

Na polentu:

200 g instantní polenty

100 g nastrouhaného parmazánu

8 snítek tymiánu

30 g zakysané smetany

sůl

mletý černý pepř

olivový olej

300 g hlívy ústřičné

200 g sterilovaných pečených paprik

70 g rukoly

40 g kapar

Na dresink:

4 lžíce balsamikového octa

2 lžíce cukru

100 ml olivového oleje

6 snítek pažitky


1. Polentu nasypeme do hrnce s 400 ml vroucí vody. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 3 minuty. Pak vmícháme parmazán, tymián otrhaný od stonků a zakysanou smetanu. Ochutíme solí a pepřem.



2. Polentovou kaši rozetřeme na plech pokapaný olejem. Necháme ji vychladnout a ztuhnout. Pak polentu nakrájíme na čtverečky, které opečeme na pánvi s trochou oleje dozlatova.



3. V misce promícháme ocet, cukr, olivový olej a nadrobno nasekanou pažitku.



4. Hlívu očistíme a společně s paprikami ji nakrájíme na kousky. Papriku i hlívu zprudka orestujeme na pánvi s trochou oleje. Necháme zchladnout, zakapeme dresinkem a promícháme s omytou rukolou a kapary. Salát rozdělíme na talíře a podáváme s opečenou polentou.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58