Ingredience

500 g máslové dýně

1 lžíci olivového oleje

300 g čočky

150 g polníčku

1 červenou cibuli

120 g kozího sýra

hrst dýňových zrníček

kvítky levandule na ozdobu

1 lžičku medu

citronovou šťávu z 1 citronu


1. Dýni přepůlíme a vydlabeme semena. Neoloupanou dýni nakrájíme na čtvrtky a vložíme ji do pekáčku. Pokropíme vše olivovým olejem a pečeme při 190 °C asi 40 minut.



2. Uvařenou čočku uvaříme a smícháme s opečenou dýní. Polníček opereme a necháme okapat, červenou cibuli nakrájíme na slabá kolečka. Na talíř naklademe polníček, přidáme dýni s čočkou, dýňová semínka, kolečka kozího sýra a červenou cibuli. Nakonec ozdobíme kvítky levandule.



3. V misce vyšleháme med, olivový olej a lžíci citronové šťávy, dokud se všechny ingredience nespojí. Podáváme spolu se salátem.


  7:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58