Ingredience

1 velká cibule

4 stroužky česneku

2 mrkve

4 řapíky celeru

1 cuketa

3 lžíce olivového oleje

400 g sterilovaných rajčat

1000 ml zeleninového vývaru

250 g sýrových tortellin

sůl

mletý černý pepř

sekaná petrželka na posypání


1. Cibuli s česnekem oloupeme, mrkev, řapíky celeru a cuketu očistíme. Cibuli s česnekem nasekáme nadrobno, zbylou zeleninu pokrájíme na malé kousky.


2. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zezlátout cibuli s česnekem. Přidáme mrkev s celerem a cuketou a orestujeme je. Vše zalijeme rajčaty a vývarem a asi 10 minut povaříme.


3. Tortelliny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu na skus. Scedíme je a vložíme do polévky. Minestrone dochutíme solí a pepřem a odstavíme. Na talíři ji posypeme petrželkou.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 17:51