Ingredience

1 mrkev

1 cukety

1 červené, žluté a zelené papriky

1 cibule

40 ml oleje

1 stroužek česneku

sůl

1 lžička provensálského koření

4 uvařené oloupané brambory

4 filety z bílé ryby 600 g

1 žloutek

1 lžíce solamylu

30 g másla

1/2 citronu


1. Mrkev, cuketu a papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a nakrájenou zeleninu orestujeme. Přidáme najemno nasekaný stroužek česneku, posypeme provensálským kořením a osolíme.


2. Dno zapékací mísy vymažeme olejem. Uvařené brambory nakrájíme na plátky, osolíme a rozložíme je na dno mísy. Přidáme orestovanou zeleninu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 15 minut.


3. Mezitím v misce smícháme žlutek a solamyl. Rybí filety osolíme a potřeme připravenou směsí. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a rybu po obou stranách opečeme. Přendáme ji do pekáčku k předpečené zelenině a pokapeme máslem. Vložíme zpět do trouby a dopečeme. Hotové pokapeme citronovou šťávou.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59