Ingredience

600 g rybího filé

100 g žampionů

100 g lišek

1 jarní cibulka

1 citron

100 g másla

sůl

mletý černý pepř

150 ml bílého vína

1 lžíce nasekané pažitka

1 lžíce nasekané petrželky

1 malá chilli paprička


1. Rybí filé opláchneme, osušíme a odstraníme kosti. Pak ho nakrájíme na menší porce. Žampiony, lišky a jarní cibulku očistíme a nakrájíme na plátky. Pokapeme je citronovou šťávou a promícháme.


2. Z pečicího papíru vystřihneme větší ovál, který napůl přeložíme. Polovinu potřeme v silnější vrstvě máslem a poklademe houbovou směsí. Přidáme rybí filé, osolíme ho, opepříme a poklademe zbylým máslem.


3. Pak vše opatrně přelijeme bílým vínem a posypeme nasekanou pažitkou, petrželkou a kousky červené chilli papričky.



4. Papír opatrně uzavřeme a položíme na suchý plech. Pečeme při 180 °C asi 15-20 minut. Pak pečicí papír opatrně roztrhneme a rybu přendáme na talíř. Podáváme s vařenými bramborami nebo pečivem.


  10:59,  aktualizováno  25. března 2019 18:59