Ingredience

600 g filetu z ryby s kůží (např. candáta)

sůl a mletý černý pepř

1 citron

2 lžíce másla

4 lžíce olivového oleje

1 stroužek česneku

50 g rajčátek

20 g kaparů

1 lžíce hrubozrnné hořčice

100 ml bílého vína

2-3 snítky bazalky

3 snítky petrželky

pažitka


1. Rybí filet očistíme, nakrájíme na porce a kůži několikrát prořízneme. Pak porce ryby osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.



2. Na pánvi rozehřejeme máslo a rybu ze všech stran opečeme. Dáme ji stranou na teplé místo. Do pánve po rybě nalijeme olivový olej, přidáme najemno nasekaný česnek, půlky rajčátek a kapary.



3. Krátce orestujeme a přidáme hrubozrnnou hořčici a bílé víno. Bazalku, petrželku a pažitku opláchneme a nasekáme najemno. Vše přidáme do pánve a krátce povaříme.



4. Do hotové bylinkové omáčky vrátíme opečenou rybu a necháme ji chvíli prohřát. Podáváme s pečenými bramborami nebo salátem z rukoly.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:58