Objevte červenou pšenici. Na talíři vás bude bavit!

Ingredience

500 g červené pšenice
sůl podle potřeby
2 lžíce olivového oleje
70 g cibule
3 stroužky česneku nakrájeného na plátky
100 g parmazánu (+ na ozdobu)
50 g másla
mletý pepř podle potřeby
150 ml octa
4 vejce

1. Pšenici namočíme přes noc do vody, poté ji slijeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření znovu slijeme a 1/3 vody si necháme stranou.

2. Na rozpáleném olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku s česnekem, přihodíme pšenici, přilijeme trochu vody z pšenice a přidáme nastrouhaný parmazán. Ke konci vmícháme máslo a necháme ho rozpustit. Dle potřeby můžeme přidat trochu vody. Pšenice by měla být spojena omáčkou. Nakonec dochutíme pepřem a solí.

3. V kastrůlku přivedeme k varu větší množství osolené vody s octem. Postupně do ní vyklepneme vejce ze skořápek. Vejce vaříme asi 2 minuty a poté je vyndáme pomocí děrované naběračky. Rizoto podáváme s vejcem posypaným pepřem a můžeme ozdobit hoblinkami parmazánu.

  11:00,  aktualizováno  31. března 13:51