V houbové sezoně už nevíte, jak houby zpracovat? Nebojte se, receptů je stále dost:

Ingredience

300 g rýže
1 cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
250 g hříbků
1 malá cuketa
150 ml bílého vína
1000 ml masového vývaru
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce nasekané petrželky
2 lžíce másla
40 g parmazánu

1. Rýži dobře propláchneme a necháme okapat. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme nakrájené hříbky a cuketu a krátce osmahneme.


2. Přisypeme rýži, orestujeme ji a zalijeme vínem. Když se víno odpaří, přilijeme polovinu vývaru. Dusíme za občasného promíchání a přilévání zbylého vývaru doměkka.


3. Rizoto ochutíme solí a pepřem a vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.


4. Nakonec vmícháme máslo, rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem.

  12:00,  aktualizováno  25. března 2019 16:52