Ingredience

Korpus:

200 g lískových ořechů

28 datlí

3 lžíce citronové šťávy

4 lžíce strouhaného kokosu

Náplň:

200 g kešu ořechů (přes noc namočených ve vodě)

1 pomeranč

1 střední mandarinka

3 lžíce kokosového oleje

3 lžíce sirupu z agáve

Poleva:

130 g loupaných mandlí (přes noc namočených ve vodě)

2-3 lžíce kakaa z nepražených kakaových bobů

3 lžíce kokosového oleje

sirup z agáve dle chuti


1. Lískové ořechy, kešu ořechy a mandle přes noc namočíme do vody (každý druh zvlášť). Druhý den namočená jádra slijeme a propláchneme vodou. Lískové oříšky vložíme do mixéru a společně s datlemi, citronovou šťávou a lžící vody rozmixujeme. Přidáme kokos a promícháme. Vzniklá směs by měla být konzistenci těsta. Směs natlačíme do dortové formy o průměru 24 cm a lžící uhladíme. Dáme zatuhnout do mrazáku.



2. Mezitím připravíme náplň. Kešu ořechy vložíme do mixéru a rozmixujeme na pastu (kaši). Pomeranč i mandarinku oloupeme a rozdělíme na jednotlivé dílky. Vložíme je k ořechům, rozmixujeme, přidáme kokosový olej a ochutíme sirupem z agáve. Znovu vše důkladně rozmixujeme. Čím pečlivěji, tím lépe, aby byla konzistence co nejhladší. Náplň nalijeme na ztuhlý korpus a vložíme zpět do mrazáku.



3. Připravíme polevu. Mandle, kakao a kokosový olej dáme do mixéru, přilijeme 4 lžíce vody a vše důkladně rozmixujeme. Dochutíme sirupem z agáve a nalijeme na dort. Stěrkou polevu rovnoměrně rozetřeme a dort dáme opět zatuhnout do mrazáku.


  12:32,  aktualizováno  25. března 2019 18:58