Ingredience

1 cibule

200 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)

50 g másla

100 ml 33% smetany

sůl a mletý barevný pepř

150 g mrkve

150 g pórku

2 stonky řapíkatého celeru

150 g fazolových lusků

1 lžíce olivového oleje

4 filety ze pstruha (cca 600 g)

4 plátky anglické slaniny


1. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Hrášek omyjeme a necháme okapat. V pánvi na 20 g másla zesklovatíme cibuli, pak přidáme hrášek a restujeme asi 3 minuty. Zalijeme 100 ml vody a smetanou a přivedeme k varu. Odstavíme a omáčku rozmixujeme dohladka. Ochutíme solí a pepřem.


2. Mrkev, pórek a celer očistíme a nakrájíme na kousky. Fazolky propláchneme a překrájíme na poloviny. Zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, zakápneme olejem, osolíme a opepříme.


3. Filety osolíme, opepříme a obalíme plátky slaniny. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a filety na něm pozvolna opečeme z obou stran dozlatova. Podáváme s omáčkou a vařenou zeleninou.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59